Početna stranica / Učešće na regionalnom summit-u zemalja članica ICN-a 09.-11. Oktobar 2015. godine

Učešće na regionalnom summit-u zemalja članica ICN-a 09.-11. Oktobar 2015. godine

Regionalni Summit zemalja članica ICN-a održan oktobra 2015 godine na 5 Kongresu HUMS-a je bio istorijski trenutak za Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske.

Nakon održanog Summita predstavnici Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske imali su bilateralni razgovor sa predsjednicom ICN dr Judith Shamian i magistrom Petrom Požunom članom borda direktora. Razgovoralo se o načinu organizovanja medicinskih sestara i babica u Republici Srpskoj, dosadašnjem radu udruženja, programskim ciljevima i zadacima, obrazovanju medicinski sestara i babica , usklađenosti sa EU direktivama i drugim važnim pitanjima za sestrinsku i primaljsku njegu.

Dugogodišnji rad udruženja i usklađenost sa radom regionalnih i međunarodnih udruženja je prepoznat od strane koleginica i kolega. Tako da nam je ovaj istorijski razgovor otvorio put za prijem u članstvo najveće sestrinske asocijacije ICN.

Obavještavamo naše članstvo da je ispunjena aplikaciona forma za prijem u članstvo ICN-a.

Poštovane medicinske sestre i tehničari

Ukoliko niste članovi strukovne asocijacije nemojte čekati, već nam se pridružite i dajte svoj doprinos radu udruženja, kako bismo jačali sestrinsku profesiju, a sve sa ciljem zaštite pacijenata kojima želimo pružiti stručnu, savremenu i kvalitetnu zdravstvenu njegu.

S poštovanjem,
UO UMSTIB RS